dinsdag 19 maart 2024

OFFICIEEL: Van der Mark vervangt Rossi

We konden dankzij goed contact met Van der Marks manager Laurens Klein Koerkamp voor het weekend al melden dat Michael van der Mark een serieuze kandidaat was als vervanger van Rossi op Aragón, maar inmiddels heeft het Movistar Yamaha MotoGP-team het nieuws officieel gemaakt.

Daarmee wordt Michael van der Mark ’s Lands eerste MotoGP-coureur sinds Jurgen van den Goorbergh in 2005 een kortstondige comeback maakte in de klasse als vervanger van Makoto Tamada. Liefst twaalf jaar stonden wij dus al droog in de koningsklasse, maar waar Van den Goorbergh een klanten-Honda van het Konica Minolta-team ter beschikking kreeg, rijdt Van der Mark in het weekeinde van 24 september op een fabrieks-Yamaha YZR-M1.

Reacties
Vooralsnog is er enkel gereageerd op het gerucht, en wat onze lezers betreft is het een prima plan – dat hebben we wel gemerkt – maar niet iedereen is zo enthousiast. Cal Crutchlow sprak zich dit weekeinde al uit over de potentiele invalbeurt en gaf aan dat Van der Mark niet snel genoeg zou zijn de plek van Rossi in te nemen in de MotoGP.

Of de uitgesproken Engelsman gelijk krijgt, zal blijken. Van der Mark is er zelf wel realistisch over.

“Ik ben dankbaar voor de kans die Yamaha mij biedt en ik ben enorm benieuwd hoe een machine als de YZR-M1 rijdt. Al zal het niet eenvoudig worden, aangezien ik pas voor het eerst met de motor rijdt tijdens een officiële trainingsessie (FP1, 9.55 uur, 22 september, red.).” – Michael van der Mark

Foto’s: 2Snap en Movistar Yamaha

 

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen