donderdag 25 april 2024

Nog geen brommers in ONK enduro

Voor de hele motorsport geldt dat er op steeds jongere leeftijd mee wordt begonnen. Kijk maar naar de jeugdcross, de jeugdtrial en de minimotoren op het asfalt. De enduro vormt een grote uitzondering.

Logisch, want omdat er op gekentekende motoren wordt gereden moet je een rijbewijs hebben en dat betekent dat je minimaal 18 jaar moet zijn. Er worden initiatieven ontplooid om een brommerklasse aan het ONK enduro toe te voegen, opdat iemand op z’n zestiende al in de enduro actief kan worden. Voorlopig is het nog niet zo ver.

Hans Migchelbrink en de Enduro Commissie van de KNMV: “Juridisch kan het nog niet, want de blokken van de brommers voldoen niet aan de voertuigenwet. We moeten het juridisch eerst volledig dicht timmeren, want ze komen ook op de openbare weg.” Zodra het kan, kan er ook worden gereden, want Beta heeft een voor de enduro geschikte brommer.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen