donderdag 28 maart 2024

Nóg een nieuwe Sportster van Harley

Ze blijven maar komen binnen de Sportster-lijn bij Harley-Davidson, in navolging van de Iron 1200, mogen we in 2018 ook de Forty-Eight Special verwelkomen. Zoals het merk zelf aangeeft: ‘De jongste modellen combineren retro stijlelementen uit de custom bike scene met het solide fundament van het Sportster platform en de rauwe performance van de Evolutiuon 1200 V-Twin motor.’

70’s STIJLELEMENT
Net als bij de Iron 1200, zijn de tankgraphics heel erg geënt op de jaren zeventig met brede gekleurde banen en bijpassende lettertypes en grafische elementen.
Brad Richards, chef Styling & Design bij het Amerikaanse merk vertelt: We bewegen weg van complexe, ingewikkelde ontwerpen en gaan naar een cleane, simpele look. Bovendien respecteren deze graphics de vorm van de tank. En bij de Sportster is de klassieke vorm van de tank een dragend designelement.’

DE LOOKS
Een dik voorwiel en een lekker hoog Tallboy-stuur bepalen de looks van deze Sportster, alsmede de kleine 7,5 liter peanut-tank. Hoewel het blok bovenaan zwart is om de tankgraphics beter tot hun recht te doen komen, blinkt er op weg naar beneden meer en meer chroom. Beide 16-inch wielen hebben negen dubbele spaken.

De lakopties voor de tank zijn: Vivid Black, Wicked Red en Billiard White.

PRIJZEN
Nederland € 14.950,-
Belgie € 12.600,-

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen