Nieuwe Kawasaki Ninja onderweg?

Door Nick in Nieuws, maandag 31 Jul 2017 16:07
Gespot in de straten van Milwaukee. Kawasaki Ninja 400

Kawasaki is in de straten van de Amerikaanse stad Milwaukee gespot terwijl ze met een reclamespot bezig waren voor een nieuw model. Geheel duidelijk wordt het niet, maar het lijkt erop dat er een model tussen de Ninja 300 en Ninja 650 geplaatst gaat worden.

Op de faux kentekenplaat staat Ninja, dat is zeker. Eronder prijkt 400 of 420; het is net niet goed te lezen. Afgaand op het uiterlijk, zou je kunnen stellen dat het om een Ninja 300 die meer cilinderinhoud gekregen heeft gaat. Alleen zou dat wijselijk of logisch zijn? Het huidige Ninja 300-blok werd namelijk al opgeboord van een 250je naar de huidige 300. Nog verder rekken ligt niet in de lijn der verwachting. Zeker niet wanneer je bedenkt dat de krachtbron die momenteel gebruikt wordt nog genen deelt met de GPZ250 uit begin jaren tachtig.

Logischer zou een tussenstap zijn tussen de Ninja 650 en de Ninja 300. Het motorblok van de 650 werd onlangs nog geheel vernieuwd, dus wellicht dat men een Ninja 650-blokje genomen heeft en is gaan spelen met de slag en boring-verhouding. Op die manier kan men bij Kawasaki relatief goedkoop een nieuw motorblok in elkaar zetten. 

Sowieso rest de vraag of Nederland een dergelijke machine zal krijgen. De 300 legt namelijk geen windeieren in het A2-segment en ook in het WSS300-kampioenschap gaat het Kawasaki prima af. 'Win on Sunday, sell on Monday' gaat het aloude gezegde, dus de 300 inruilen voor een 400 of zelfs 420 zou wellicht niet de juiste koers zijn. Dat gezegd hebbende, kun je alleen met weemoed terugdenken aan de goeie oude tijd van de Japanse vierhonderdjes, en dan klinkt een nieuwe 400 plots heel aanlokkelijk.

We wachten af!

Bron: Visordown

Tags: ninja, kawasaki,

Gerelateerde artikelen