Nederland wint Motocross of European Nations

Door Redactie in Sport, maandag 04 Okt 2010 18:10
Wederom succes tijdens Europees kampioenschap! m1azrcbspbqs

Nederland heeft de Motocross of European Nations in Markelo gewonnen. Op circuit De Herikerberg bleek het team bestaande uit Marc de Reuver, Glenn Coldenhoff en Ceriel Klein Kromhof oppermachtig. In de eerste manche won Glenn Coldenhoff (MX 2) en reed teamgenoot Ceriel Klein Kromhof (open klasse) naar een tweede plaats.

Bij de tweede manche ging het al niet slechter voor het Dutch Team, Marc de Reuver (MX 1) was de verdiende winnaar en de derde plaats ging naar Glenn Coldenhoff. In de derde en laatste manche reed Marc de Reuver al snel naar de eerste positie en liet deze niet meer los, de Suzuki-rijder won met een straatlengte voorsprong. Teamgenoot Ceriel Klein Kromhof veroverde in de laatste manche de zesde plaats.

Met de winst in Markelo prolongeert het Dutch Team, dat onder leiding staat van bondscoach Leon Giesbers,  de Europese titel die vorig jaar in Oekraïne werd veroverd. Nederland mag daarom volgend jaar opnieuw met de rode nummerplaten en nummers één tot en met drie rijden. Het zilver ging naar België, Denemarken pakte brons.

Bron: KNMV
Foto: ANP

Gerelateerde artikelen