Naakte Fireblade aan de horizon?

Door Nick in Nieuws, vrijdag 28 Jul 2017 11:07
In Engeland schijnen ze het al te weten! Honda CB1000R Concept MCN

Onze concullega's aan de overkant van de Noordzee hebben een digitale tekening gemaakt van wat wel eens de opvolger van Honda's CB1000R zou kunnen zijn, en wij weten zelf dondersgoed waarom het tijd is voor een dergelijke machine.

De laatste CB1000R ging met stille trom af, maar dateert inmiddels ook al van 2007. Het voelt misschien niet als lang geleden, maar desondanks is het echt al tien jaar geleden sinds die bijzondere naked gepresenteerd werd, met zijn vierspaakswielen en enkelzijdige achterbrug. En aangezien het supernaked segment op hoge toeren draait, is het hoogtijd dat Honda zich er ook in gaat mengen en als we MCN moeten geloven, dan begint dat nieuwe Honda-supernakedtijdperk op de EICMA in november van dit jaar.

Om wat voor reden dan ook, denken de Engelsen dat Honda voor de nieuwe naked-Blade inspiratie haalt uit het CB1100TR Concept. Het jaren tachtig-thema zou op zich een logisch vervolg zijn op de sixties- en seventies-stijl café-racers en scramblers van de laatste jaren, en afgaand op de rendering van MCN mag een machine als dat er gerust zijn.

Specificaties?
Uiteraard tasten zowel wij als MCN volledig in het duister wat specificaties betreft, maar afgaand op Honda's aanpak van totale controle hoeven we niet op de allersterkste naked te rekenen, maar wel eentje die licht en gemakkelijk stuurt. Een 150pk is wel de ondergrens anno 2017, met iets hogere cijfers van de Yamaha MT10 en BMW's S1000R. Zeker aangezien Suzuki GSX-S1000 voor dit modeljaar ook naar de naar de 148 pk klimt, is 155 een realistische vermogenscijfer voor de nieuwe CB1000R, of hoe de machine ook heten gaat.

Reken er overigens wel op dat Honda in navolging van de concurrentie ook met plus-model komt met alle nodige elektronische hulpmiddelen en nog wat extra's. Het wachten is nu op de EICMA, maar als we nog een blik over de rendering werpen, worden wij al enthousiast.

Foto: MCN

Tags:

Gerelateerde artikelen