woensdag 24 april 2024

MV Dragster: brute brutale

De gedachte dat de MV Agusta Dragster een soort Ducati Diavel zou worden, blijkt onjuist. In een filmpje dat de Italianen hebben uitgebracht zijn enkele shots te zien waaruit blijkt dat de Dragster een agressievere uitvoering van de Brutale 800 is.

In het filmpje, dat we je maar besparen omdat we eigenlijk ook wel moe worden van al die zorgvuldig geregisseerde promotiefilmpjes, zien we duidelijk dat de Dragster in de basis een Brutale is, maar met een verhoogd stuur (foto boven) en een agressieve achterzijde meer streetfighter dan naked is. Toch lijkt er qua rijwielgedeelte, motorblok en componentkeuze weinig nieuws onder de zon.

Italiaanse media speculeren over een turbo, die momenteel weer in de mode komt, die het motorblok moet onderscheiden van de ‘normale’ driecilinder 800. In het filmpje is daar echter niets van te zien, en zolang er geen geluidsfragmenten te horen zijn, lijkt het ons pure speculatie.

Om het je makkelijk te maken hebben we hieronder de belangrijkste details uit het filmpje op een rijtje gezet:

 

[justified_image_grid ids=19029,19030,19031,19032]

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen