MV Agusta heeft het financieel rond

Door Sharon in Nieuws, woensdag 26 Jul 2017 08:07
En Mercedes AMG wordt vriendelijk de deur gewezen. MV Agusta en Mercedes AMG

Vorig jaar leek het huwelijk van MV Agusta en AMG al te stranden toen bekend werd dat MV Agusta financiële hervormingen ging doorvoeren. Hier schreven we eerder al een nieuwsbericht over. Inmiddels heeft MV Agusta een besluit genomen en verrassend genoeg is dat Mercedes AMG hier geen rol meer in zal spelen.

MV Agusta koopt namelijk de 25 procent aan aandelen terug van Mercedes-AMG. Van deze overeenkomst zijn de financiële voorwaarden niet bekend gemaakt. De nieuwe investeerder is ComSar Invest; een beleggingsfondsdat deel uit maakt van de Black Ocean Group. De eigenaar hiervan is Timur Sardarov, een belangrijke Russische hoofdrolspeler die handelt in de productie van olie en gas in Oost-Europa.

Het nieuws van deze nieuwe investeerder is een belangrijke doorbraak in de herpositionering van MV Agusta, welke in 2016 begonnen is. Giovanni Castiglioni, de eigenaar van MV Agusta, vindt dit een belangrijke mijlpaal in het plan. De herpositionering heeft als belangrijkste doel het versterken van het imago van MV Agusta.

Ook Timur Sardarov is blij met deze samenwerking. Hij geeft aan dat zij zich met deze investering zullen focussen op het verkoopnetwerk en de service van MV Agusta, en de kennis op het gebied van technologie, web en marketing te versterken om nieuwe markten te bereiken. Daarnaast willen zij ook de online en sociale aanwezigheid versterken.

De nieuwe plannen van MV Agusta klinken als vanouds ambitieus, maar of de Italianen – met hulp van de Russen – de boel nu eindelijk eens financieel op de rits weten te krijgen… We mogen het hopen!

Bron: MV Agusta

 

Gerelateerde artikelen