dinsdag 16 april 2024

Motortaxatie

Omdat de rente krankzinnig laag staat, investeren sommige mensen liever in staal dan hun spaargeld op de bank te laten staan. Hierdoor schiet de prijs van klassiekers omhoog en overstijgt regelmatig de taxatiewaarde. Een taxatie voorkomt dat je te veel betaalt of te weinig beurt.

Harry Broekhuis en Cees Blauwendraat taxeren sinds jaar en dag voor de BMW-monoclub. Wanneer je een klassieke BMW-motor wilt kopen ben je bij deze mannen aan het juiste adres. Voor MOTO73 ontfutselen we ze al hun geheimen. Ze hebben in hun lange loopbaan al van alles voorbij zien komen: valse framenummers, Alibaba-onderdelen en amateuristisch gepruts. Zaken die het verschil betekenen tussen een waardevolle of -loze motorfiets.

Een taxateur beoordeelt diverse onderdelen: de papierwinkel, hoe ziet de motor er uit, de technische staat van de motor, het motorblok en dergelijke. Elk onderdeel wordt bekeken zodat geen enkel foutje wordt overgeslagen. Het is dus niet eventjes de motor vluchtig bekijken om vervolgens een prijs te bepalen. Kies zelf ook niet vluchtig voor een taxateur. De prijzen lopen zo maar uiteen van € 99 tot € 175.

Wil je weten wat echt belangrijk is voor de waarde van een motor? Of weten waarom een taxatie geen technische keuring is? In editie 17 van MOTO73 lees je er alles over. Deze editie kun je hier los online bestellen, maar is ook los verkrijgbaar in de winkel. Wil je nooit meer een editie missen? Dan kun je hier de verschillende abonnementen terugvinden.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen