donderdag 18 april 2024

‘Motorrijders zijn goede weggebruikers’

Motorrijders zijn goede weggebruikers, zo vindt driekwart van de deelnemers aan de online poll op truckstar.nl. De gestelde vraag bij dit onderzoek was helder en simpel: hoe ervaar jij als vrachtwagenchauffeur de gemiddelde motorrijder in Nederland? Zeventien procent koos voor ‘een serieuze bestuurder die goed anticipeert en het gevaar uit de weg gaat’.

 

Maar liefst 36 procent ging voor ‘een gemiddelde bestuurder die soms een foutje maakt maar op zich prima rijdt’. Zeven procent merkt nooit iets van motorrijders, ‘dus prima’. Vijftien procent ergert zich alleen aan mooiweerrijders die in grote groepen de wegen ‘onveilig maken’. Daarmee is dus 75 procent van de deelnemers aan de poll (redelijk) positief over de motorrijders.

 

En die andere 25 procent? Tien procent daarvan ziet de motorrijder als ‘een gevaar op de weg die met bloedstollende snelheden rare capriolen uithaalt’. De laatste vijftien procent doet daar nog een schepje bovenop en gaat voor ‘een irritatiefactor omdat ie altijd in m’n dode hoek duikt en hard door de files heen scheurt’.

 

Er werd 1280 keer gestemd.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen