donderdag 18 april 2024

MOTOR.nl onderzoekt: waar is Bimota?

Bimota failliet? Hé, waar hebben we dat eerder gehoord? Iets meer dan ons lief is en dus geloofden we het dit keer niet direct. En alsof het zo moest zijn, zit MOTO73-redacteur Tom momenteel in de omgeving van Rimini en dus ging hij even polshoogte nemen aan de Via Lea Giaccaglia 38 in Rimini. Het adres waar Bimota het hoofdkantoor had. Had ja helaas, zoals in onderstaande film prima te zien is. Het is duidelijk zichtbaar dat het echt mis is bij Bimota. De letters zijn van het hoofdkantoor gehaald en het gebouw staat te koop. Let ook even op de krant die triest uit de brievenbus steekt…

Volgens goed geïnformeerde Bimota-bronnen zou ergens in de buurt een soort van fabriekshal moeten zijn, waar de overgebleven onderdelen zijn opgeslagen. Alleen niemand wist ons precies te vertellen waar. Een korte zoektocht leert dat de verhuizing een eenvoudige klus moet zijn geweest omdat alles nu 150 meter verderop ligt opgeslagen.

Inderdaad, een kille loods op een ongezellig maar typisch Italiaans industrieterrein. Hopelijk wordt er snel een oplossing gevonden voor de toekomst van Bimota. Want zo’n mooi merk mag niet op deze manier verdwijnen!

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen