donderdag 28 maart 2024

Motorbeurs Beurswijzer

Morgenochtend om 10.00 opent de Motorbeurs haar toegangspoort. Om duidelijkheid in het grote beursaanbod te scheppen zetten we in dit artikel zaken als openingstijden, hoogtepunten, shows en hal-indelingen overzichtelijk op een rijtje. Met deze pagina op je smartphone weet je zeker dat je, al rondstruinend op de beursvloer, niets mist!

Openingstijden
Donderdag 20 februari – 10:00 – 22:00 uur 
Vrijdag 21 februari – 10:00 – 22:00 uur 
Zaterdag 22 februari – 10:00 – 18:00 uur 
Zondag 23 februari – 10:00 – 18:00 uur 

Waar?
De adresgegevens van de Jaarbeurs Utrecht, om in je navigatie in te voeren:
Jaarbeursplein 1, 3521 AL, Utrecht.


Toegangskaartjes
Vandaag kun je nog online kaartjes kopen. Dat bespaart een lange wachtrij voor de kassa en het is nog goedkoper ook. Een online-kaartje voor de hele dag kost € 14, aan de kassa betalen bezoekers ?€ 17,50. Bezoek je de beurs alleen ’s avonds (vanaf 17.00 uur) dan betaal je € 11 (online) of € 13 aan de kassa. Neem gerust al je kinderen mee om ze enthousiast te maken voor motorfietsen. Kinderen tot en met twaalf jaar komen gratis binnen.

Op onze Facebook loopt trouwens nog een actie waarmee je twee kaarten kunt winnen. Je hoeft alleen de pagina te ‘liken’, net zoals het bijbehorende bericht.

Kom op de motor!
Als je met de motor komt, zoals het hoort, kun je deze gratis parkeren op de motorparkeerplats op P3. De parkeerplaats wordt verzorgd door de KNMV, ze houden ook een oogje in het zeil. Én je krijgt bij aankomst een kopje koffie aangeboden. Lekker om even op te warmen!

Kom je toch niet op de motor?
Jammer hoor! Maar bezoekers die toch voor de auto kiezen kunnen hun auto goed kwijt op de parkeerplaatsen die de Jaarbeurs omzomen. Het tarief is ?€ 3 per uur met een maximum van ?€ 12 per dag. Met een P&R-kaartje ben je goedkoper uit. Utrecht heeft drie P&R-terreinen (Westraven, Papendorp en Muziektheater) waar een combikaartje voor het parkeren en het OV naar de beurs € 4,50 kost.
De Jaarbeurs ligt letterlijk naast station Utrecht CS. De trein is dus een prima vervoermiddel om te pakken als je nog een pint wil drinken op de start van het motorseizoen. Vanaf de beurs loop je binnen vijf minuten naar de trein. Ook bij de NS kun je jezelf gedoe besparen en alvast online een treinkaartje kopen

Nieuwe motoren en echte primeurs!
Wil jij al het nieuws onder ogen krijgen? Hier een opsomming van nieuwe motoren die op de beursvloer te zien zijn. Alle motormerken staan in hal 12, behalve de merken Suzuki, Victory, Indian, Brammo, Beta, Oset, GasGas en Ossa.

Klik je op het linkje, dan kom je uit op onze motorbase, of in veel gevallen op een actuele rijtest van de motor:

BMW C-Evolution.
BMW R1200RT.
BMW K1600 GTL Exclusive.
BMW R1200GS Adventure.
BMW S1000R.
BMW R nineT.

Brammo Empulse.

Ducati 899 Panigale
Ducati Monster 1200

Honda’s nieuwe NC750-serie.
Honda CTX 700N
Honda CTX1300
Honda Goldwing F6C.
Honda Fireblade SP.
Honda CBR650F.
Honda VFR800F.
Honda CB650F.

Kawasaki J300.
Kawasaki Z1000SX.
Kawasaki Z1000 Rizoma Special.
Kawasaki Z1000.

KTM 1290 Superduke R.

MV Agusta Rivale.
MV Agusta Brutale 800 Dragster.

Peugeot Metropolis.

Triumph Thunderbird Commander.

Vespa Primavera.

Yamaha FJR1300AE.
Yamaha XV950.
Yamaha MT-07.
Yamaha MT-09.

Modellen die niet ingrijpend nieuw zijn, maar wel de moeite waard? Dan noemen we de Aprilia Caponord met Travel Pack, de Ducati Multistrada 1200 S Granturismo die nu ook in het rood te zien is, de Panigale S voor het eerst in een matzwarte jas, de Gilera Fuoco 500, de vele specials en updates van Harley-Davidson, Husqvarna’s FC350, de vele Kymco-scooters, de Moto Guzzi V7 met facelift, de Piaggio MP-serie, Sym’s geüpdate scooters, Yamaha’s MT-09 Street Rally, enkele Victory-modellen en alle elektrische Zero-modellen hebben de nodige nieuwswaarde.

Bijzondere motoren
MOTOR Magazine en MOTO73 hebben op hun stands bijzondere motoren staan. Zoals de Ducati Silver Shotgun, de recordmachine van Aalt Toersen, de Husqvarna Silverpilen uit dit artikel en vele andere motoren. In hal 8 vind je MOTO73, waar alle abonnee’s trouwens, na vertoon van hun abonneepas, een gratis T-shirt krijgen. MOTOR Magazine vind je in hal 11. Ook de MOTOR-abonnee’s kunnen een presentje ophalen.

En verder?
De beursorganisatie heeft naast de vele occassion, kledingshops en andere ‘gewone’ bezienswaardigheden voor een groot assortiment aan vermaak gezorgd. Een ‘biker-wedding’, stuntshows en vele eigenbouw-motoren zijn wellicht de moeite waard. We zetten even per hal één en ander op een rijtje:

Hal 7 staat in het teken van offroad. Speciale gasten voor een interview zijn supertalent Jeffrey Herlings en rally-specialist Frans Verhoeven. Alex van den Broek geeft twee keer per dag een trialdemonstratie. Kinderen kunnen samen met Non Stop Motoren hun eerste ‘stapjes zetten’ op trialgebied. In een ‘Petje op, petje af-quiz ’ kun je leuke prijzen winnen.
Bovag Try the Bike geeft ook hier dit jaar mensen zonder rijbewijs de kans op een motor te rijden. Het stuntterrein is eveneens buiten. Stuntteam Bleuk, het sprintgeweld van Hayabusa’s en trialgrootheid Alex van den Broek vertonen hier hun kunsten. Bij de Power of Lean kun je met een knietje aan de grond op de foto.

Hal 8 is sinds vorig jaar het racepaviljoen. Je kunt er kijken naar de paraplumeisjes die strijden om een plekje naast coureur Bryan Schouten. Damen geeft een kijkje in de keuken van de productie van raceoveralls. 

Hal 9 kennen we al enkele jaren als ?tijdelijk episch centrum van het motortoerisme. Dit jaar komen er leerzame workshops bij over onder meer vering afstellen, motorroutes uitstippelen, aankooptips van gebruikte motoren en nog veel meer.

Hal 10 zet steeds populairdere caféracers in het spotlicht. Hier staan twintig unieke exemplaren opgesteld. In het Bikers Café treden regelmatig rock- en bluesbands op. Alle merkenclubs hebben hier eveneens een plekje ?gevonden.

Hal 11 is de plek voor liefhebbers van customs en streetfighters. Dit jaar is Men at Work wederom van de partij. Hier kun je handige mannen aan het werk zien die letterlijk voor je ogen een custom opbouwen.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen