donderdag 18 april 2024

Motor & film > Dredd 3D (2012, GB)

Sinds Mad Max (1979) behoort het tot de ongeschreven regels van het genre sombere toekomstfilms dat er motoren in voorkomen. Dredd 3D vormt daarop geen uitzondering. In 1977 ging de Britse strip Judge Dredd van start. Het verhaal speelt zich af in Mega-City One, een stad met 800 miljoen inwoners die zich uitstrekt over de gehele Amerikaanse oostkust. Judge Dredd maakt deel uit van het politiecorps dat niet alleen boeven vangt, maar ook ter plekke berecht. De Judges zijn opsporingbeambte, aanklager, rechter en beul in één.

In 1995 werd het stripverhaal voor het eerst verfilmd, met Sylvester Stallone in de hoofdrol. De film kreeg slechte kritieken. Zelfs de bedenker van de stripheld, de Brit John Wagner, had er geen goed woord voor over. Voor de realisering van de Dredd-verfilming, die op 11 oktober in première ging, schakelde regisseur Pete Travis de stripauteur in als adviseur. Waarmee hij in ieder geval één criticaster preventief onschadelijk maakte.

Tekst: Fanta Voogd

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen