donderdag 28 maart 2024

Motor & Film > Cool as Ice (1991)

In Cool as Ice berijdt rapper Vanilla Ice een kanariegele Suzuki. De film kan ons helpen bij het cultiveren van nostalgische gevoelens over de jaren negentig. Het jaar 1991, dat was Nirvana, Guns N' Roses, house, gangsta rap en… Vanilla Ice!

Vanilla Ice (1967) stond als eerste rapper in de VS op nummer één in de Billboard Hot 100. Ook in Nederland behaalde zijn single Ice Ice Baby in 1991 de eerste plaats in de top-40. Toch of misschien juist daarom is Vanilla Ice altijd verfoeid door de meeste hiphop-liefhebbers. Vanilla Ice is zo’n artiest die iedereen ‘loves to hate’.

Met zijn vierkante kapsel, zijn foute trainingspak, zijn stoere maniertjes. In 1991 kwam Cool as Ice in roulatie. De critici maakten de film geheel naar verwachting compleet met de grond gelijk…

Lees meer in de nieuwe MOTO73, die vanaf 1 september verkrijgbaar is! Na het lezen van het artikel zal ook duidelijk zijn waarom voor de bovenstaande afbeelding gekozen is. Want inderdaad, das geen gele motor!

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen