vrijdag 26 april 2024

Motor en Film > Terminator 2 (1991)

Met zijn revolutionaire speciale effecten is Terminator 2 een van de beeldbepalende films van de vroege jaren negentig. Na 22 jaar nog steeds het bekijken waard. Terminator 2 begint overweldigend, heftig en grappig tegelijk. Vanuit het niets verschijnt een naakte Arnold Schwarzenegger op een nachtelijk parkeerterrein. Door diens ogen zien we dat hij naar een café loopt. Hij kijkt naar de voor het café geparkeerde motoren. Zijn ogen scannen de machines (vijf Harley’s en een Yamaha) en er schuiven lijstjes met technische specificaties in zijn gezichtsveld. De robotman loopt het bikercafé binnen en aan de verrukte blikken van het vrouwelijk personeel zien we dat hij werkelijk poedelnaakt is. “Geef me je kleren, laarzen en motor,” zegt hij tegen een bebaarde biker, die in de lach schiet. Even later stapt Schwarzenegger in vol motorornaat op ‘zijn’ Harley en rijdt – onder begeleiding van rauwe slidegitaarklanken – het duister in.

Lees meer in de nieuwe MOTO73, nummer 24. Nu in de winkel!

Tekst: Fanta Voogd

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen