donderdag 28 maart 2024

Motor en film > Deathsport (1978)

Laserpistolen, kristallen zwaarden, nu en dan een onthoofding, onbekommerde naaktscènes en heel veel futuristische terreinmotoren. Twaalf jaar nadat pulpfilmkoning Roger Corman met The Wild Angels het bikerfilmgenre definieerde, deed hij hetzelfde met het genre van post-apocalyptische science fiction-film.

Na de ‘Neutronenoorlog’ is de wereld verdeeld in stadstaten. De steden zijn omgeven door wildernis waar alleen kannibalistische mutanten en zelfstandige krijgers overleven. De krijgers Kaz Oshay (David Carradine) en Deneer (Claudia Jennings) worden gevangen genomen door gemotoriseerde soldaten van de oorlogszuchtige stadstaat Helix. Helix dwingt de gevangenen als gladiatoren deel te nemen aan Deathsport. Deathsport wordt uitgevochten op met laserkanonnen uitgeruste offroadmotoren.

Tekst: Fanta Voogd

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen