donderdag 25 april 2024

MotoGP terug naar Brazilië

Op maandag bezochten Ezpeleta en de lokale autoriteiten het circuit, voordat de plannen voor een Braziliaanse Grand Prix aan de verzamelde pers werden onthuld. Een voorstel van de Braziliaanse overheid en de lokale promotor IMX  zal tijdens komende raceweekend op Silverstone aan de veiligheidscommissie worden gepresenteerd. Daarna wordt verwacht dat ze het groene licht krijgen om te beginnen met de volledige verbouwing van het Braziliaanse circuit, dat in december 2013 zal beginnen en in april of mei 2014 klaar moet zijn. Na de verbouwing zal FIM homologatie plaatsvinden om de definitieve bevestiging af te geven voor de Grand Prix. Het evenement zal plaats vinden in het tweede deel van het 2014 seizoen. 
 
Carmelo Ezpeleta, CEO van Dorna Sports: `Brazilië is een van de belangrijkste motormarkten in de wereld. Het is in Zuid-Amerika, dus het tijdschema is zeer goed voor de televisie-uitzending, maar we wilden ook graag weer terugkeren. Tot nu toe was dat onmogelijk omdat, zoals iedereen weet, voor ons veiligheid het belangrijkst is´.
Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen