dinsdag 19 maart 2024

Metcher naar IDM Supersport

Na het behalen van de Superstock 600-titel in 2011 ging Jed Metcher in 2012 ambitieus van start in het WK Supersport-kampioenschap voor het Russische Rivamoto Junior Team. Helaas werd het niet het seizoen waarop vooraf gehoopt was. Alleen talent is tegenwoordig namelijk niet meer genoeg. Ook financieel moet het goed zitten binnen een team en vooral daar ging het mis.

Gezamenlijk met RT Racing Support-manager Rob Vennegoor heeft Metcher besloten te kiezen voor de IDM Supersport. Metcher reed in 2010 al een volledig IDM-seizoen en heeft hierdoor meer dan genoeg circuitkennis. De Australiër zal uitkomen voor het officiële Suzuki team, Team Mayer Suzuki uit het Zuid Duitse Passau. Dit team wordt volledig ondersteund door Suzuki International Europe en is het ontwikkelingsteam van Dunlop in het IDM Supersport.

Met de IDM Supersport kampioen van 2011, Jesco Gunther, heeft Metcher een zeer competitieve teamgenoot. Metcher zal medio februari het warme Australië verruilen voor de sneeuw in Passau en zich voegen bij zijn team om zich voor te bereiden op de Dunlop testen in Spanje begin maart. Het doel is duidelijk: podiums en mogelijk het kampioenschap.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen