donderdag 28 maart 2024

Met 324 km/h over zand

Op de historische zandvlakte van Pendine Sands in Wales heeft Zef Eisenberg het snelheidsrecord voor motoren op zand op 324 km/h (201,5 mph) gezet. De inwoner van Guernsy gebruikte daarvoor een Suzuki Hayabusa met compressor die goed is voor 350 pk. Hij verpulverde het oude record dat op 296 km/h stond. Er bestaan makkelijker banen om een record te zetten dan de zandvlakte van Pendine. Pas bij eb is het duidelijk hoe de baan erbij ligt. Er wil nog wel eens een kwal op de ideale lijn liggen.

Drie maanden ziekenhuis
De 45-jarige Eisenberg kwam twee jaar geleden nog bijna om bij een andere recordpoging op asfalt. Hij vloog toen met 370 km/h van zijn gasturbine motorfiets. Bij de klap brak hij elf botten, verloor tijdelijk het zicht en lag drie maanden in het ziekenhuis. Dit keer ging alles goed, al worstelde Eisenberg op zaterdag met een gebrek aan grip. Op zondag waren de omstandigheden beduidend beter. De Brit met een groot hart negeerde speedwobbles en achterwielslip en hield het gas vol open. Zijn moed leverde hem dit record op.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen