donderdag 28 maart 2024

Motordief gepakt

Woensdag 13 augustus waarschuwde de politie al voor een motordief die steeds op identieke wijze crossmotoren stal. Hier het bericht op onze site, en zelfs op tv werd er aandacht aan besteed: zie hier het fragment in Hart van Nederland, waarin gedupeerde Robin de Grutter aan het woord komt.

De werkwijze van de dief was telkens hetzelfde. Hij vroeg de verkoper om naar een adres te komen zodat daar een proefrit gemaakt kon worden, waarna de deal gesloten zou worden. Het vertrouwen van de gedupeerden werd gewekt doordat ze de indruk hadden dat ze bij het woonadres van de man stonden. Maar dat bleek een list, want de man kwam weliswaar telkens uit een flat lopen, maar bleek daar achteraf geheel onbekend.

Gelukkig was het signalement van de dief duidelijk: kaal, 30 tot 40 jaar oud en een tatoeage in zijn nek. Na de verspreiding van dit signalement ontving de politie meerdere tips, die gisteren tot de aanleiding van een verdachte hebben geleid. De 33-jarige Bredanaar werd in zijn woning aangehouden, zo meldt de politie. Helaas zijn de crossmotoren (nog) niet terug gevonden.

Na de aanhouding kwam de politie nog meer verdachte feiten op het spoor. Hoogstwaarschijnlijk heeft de man ook een slager, slijter, geluidsbedrijf en caféhouder opgelicht. Zij leverden vele diensten voor een buurtfeest, maar werden nooit betaald.

 Foto: ANP

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen