woensdag 24 april 2024

Extra Honda’s voor India

Waar de mondiale motorfietsmarkt zucht en steunt, kraakt en kreunt, gaan de verkopen in India zo goed dat Honda er een vierde fabrikagehal opent. De Indiase markt is voor Honda ondertussen wereldwijd het op een na grootste afzetgebied voor motorfietsen, waarbij uiteraard het merendeel uit lichte motorfietsen en scooters bestaat.

Honda’s nieuwe sleutelschuurtje is goed voor 1,2 miljoen (!) units per jaar, en samen met de drie complexen die de Japanners er al hebben staan, komt dat neer op een productie van 5,8 miljoen units.

En vind je dat al ongelofelijk, het is vooral de snelheid waarmee Honda daar expandeerd die je de ogen doen puilen. In 2011 had Honda er nog maar één fabrikagehal die 1,6 miljoen units uitspuugde. In drie jaar je productie meer dan verdrievoudigen (3,625 keer om exact) moet het Honda management toch in lichte jubelstemming kunnen brengen.

 

Foto: ANP

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen