vrijdag 19 april 2024

MCNH en Staatsbosbeheer samen tegen wildcross

Dit is een ingestuurd persbericht. De redactie van MOTOR.nl is dus niet verantwoordelijk voor de inhoud. Heb je zelf een persbericht dat je graag op MOTOR.nl ziet? Dan mail je deze naar redactie@www.motor.nl.

“Jaarlijks organiseert de MCNH een endurowedstrijd door dit gebied, dit jaar al voor de 49e keer, en dit willen wij graag nog tientallen jaren blijven doen.” Aldus Jan Olthof voorzitter Endurocommissie MCNH. Er zijn vanuit Staatsbosbeheer signalen naar de motorclub gegeven dat bezoekers van dit gebied hinder ondervinden van mensen op crossmotoren. Dit zijn vooral off-the-road rijders, die zich niet laten binden aan een vereniging, en daarom is het lastig om op te treden tegen deze rijders. Leden van de MCNH zijn zich er van bewust dat zij bij een overtreding hun lidmaatschap op het spel zetten en weten dat wij als motorclub niet blij zijn met wildcross in de Sallandse Heuvelrug. Dit heeft de MCNH ook aangegeven in intensieve gesprekken met 

Na veelvuldig overleg en intensieve gesprekken tussen Arend Spijker (boswachter Sallandse Heuvelrug), Herman Brink (Hoofd Staatsbosbeheer Overijssel) en diverse leden van onze Endurocommissie, is een samenwerking ontstaan tussen Staatsbosbeheer en MCNH. Hierin voorziet een BOA van Staatsbosbeheer samen met leden van MCNH in het toezicht op zondagmorgen in de Sallandse Heuvelrug. Dit toezicht zal aanstaande zondag al voor de eerste keer plaatsvinden en gebeurdt elke zondag van oktober tot en met maart. Volgens boswachter Arend Spijker zullen illegale motorcrossers beter luisteren naar toezichthouders op een motor, dan naar een wijzende vinger van een boswachter.  “De MCNH geeft hiermee een signaal af zeker mee te willen werken aan verbetering van gebruik van de bossen rondom Hellendoorn en Nijverdal, voor iedereen.” Zegt Sjors Wermink, voorzitter MCNH. Jan Olthof voegt hier aan toe: “Voor het behoud van de Heuvelrit is het noodzakelijk om samen te werken met diverse instanties zoals Staatsbosbeheer, op deze manier kunnen wij hier een hele mooie invulling aan geven, waarbij beide partijen winnen.” Ook burgemeester Anneke Raven was aanwezig om een van de eerste toezichthoudershesjes uit te reiken en benoemde deze samenwerking als positief, uniek, en vooruitstrevend.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen