vrijdag 29 maart 2024

McGuinness wint ook slotrace

John McGuinness kende een succesvolle TT op de Isle of Man. De Honda TT Legends-coureur pakte niet alleen twee overwinningen, maar won tevens het klassement dat tijdens de TT wordt bijgehouden. De meest succesvolle rijder van deze 2011-editie liet in de laatste race, de Senior TT, zien hoe snel hij kon zijn op de Mountain Course. De Brit uit Morecambe zette namelijk op de laatste racedag een recordtijd neer. Niemand eerder wist zo snel de Senior TT te rijden. Met een totaaltijd van 1:45.45,80 was hij sneller dan voormalig recordhouder Steve Plater (tijd gezet in 2009). Door het weer was de wedstrijd overigens vijf uur uitgesteld, maar dat mocht McGuinness niet baten. Na de eerste ronde lag hij zeven seconden voor op Guy Martin, die nog wel even de race wist te leiden. Uiteindelijk hield McGuinness telkens een ruime voorsprong op Martin. Hij wist uiteindelijk Bruce Anstey op de Padgetts Honda voor zich te houden en sloot met een tweede plek een podiumrijke TT af. Voor de vierde positie werd flink gestreden door Keith Amor en Cameron Donald. Laatst genoemde rijder won het gevecht met slechts één seconde verschil na een race van 226 mijl.