McGuinness wil record Dunlop in ere houden

Door Tom in Sport, dinsdag 07 Mrt 2017 13:03
Record van 26 overwinningen zal - mocht hij nog drie wedstrijden als winnaar over de streep komen - slechts geëvenaard worden door McGuinness. McPint Collectie 2016

Voetbal is oorlog? Absoluut. Motorsport ook? Vaak wel, maar juist daarom viel ons een uitspraak van John McGuinness op. Tijdens de Ierse motorbeurs in Dublin verkondigde de Britse TT-legende dat hij het record van 26 TT-overwinningen, dat nu nog op naam van Joey Dunlop staat, niet wil verbreken mocht hij ooit de kans krijgen. McGuinness zegt al vanaf het begin van zijn carrière veel respect voor Dunlop te koesteren die hij op deze manier wil eren. 

'McPint' staat sinds 2016 op 23 zeges en in totaal 46 podiumplaatsen en is daarmee de op één na succesvolste TT-racer allertijden. De 44-jarige zei ook dat hij toen hij jonger was niet begreep hoe de toen 48-jarige Dunlop nog wedstrijden kon winnen. Nu McGuinness ook haast die leeftijd heeft - zegt hij het ineens wel te snappen en zich net als Dunlop nog fit genoeg te voelen omwedstrijden te winnen.

McGuinness reed zijn eerste Isle of Man TT in 1996. Drie jaar later, in 1999, pakte hij zijn eerste zege in de 250cc-klasse. 'McPint' staat sinds 2016 op 23 zeges en in totaal 46 podiumplaatsen en is daarmee de op één na succesvolste TT-racer allertijden. Afgelopen jaar kwam hij tweemaal niet hoger op het podium dan de derde plaats. Dit jaar heeft hij dus wat te bewijzen, wil hij zijn belofte aan Joey Dunlop waar maken!

Gerelateerde artikelen