vrijdag 19 april 2024

Marquez zegeviert in Duitsland

Marc Marquez had vanaf polepostion een goede start. De Spanjaard nam meteen de leiding in de eerste bocht met achter hem Mika Kallio, Julian Simon Bradley Smith en Xavier Simeon. In de beginfase van de wedstrijd ging Scott Redding meteen al onderuit door een aanvaring met Toni Elias.

Tijdens het eerste gedeelte van de wedstrijd kon Marquez de koppositie vasthouden. Tot de achtste ronde, waarin Andrea Iannone hem voorbij kwam. Maar dat duurde niet lang, want Marquez sloeg al gauw terug. In de tiende ronde moest Iannone het opgeven door een valpartij. De Italiaan kon de race nog wel vervolgen en werd uiteindelijk 16e.

Afgezien Marquez nu geen gehijg meer in zijn nek voelde, bleven Kallio en de derde man van dat moment, Alex de Angelis, hem op korte afstand achtervolgen. Toch konden ze de leider niet voorbij gaan. Kallio finishte twee seconden achter Marquez. De Angelis werd derde, gevolgd door Pol Espargaro, die vanaf de 17e plaats moest starten en dus een flinke inhaalslag maakte. De vijfde plek werd opgeëist door Thomas Lüthi met achter hem Simone Corsi, Smith, Simeon, Corti en Dominique Aegerter.

Marquez heeft 152 punten en is leider in het klassement van de Moto2. Espargaro staat op de tweede plaats met 109 punten en met 107 punten staat Lüthi op plaats drie.