dinsdag 23 april 2024

Marquez’ roekeloosheid bestraft

De Moto2 kampioenschapsleider zal zondag tijdens de race op de laatste plaats moeten starten. Deze straftijd is als gevolg op het ‘roekeloos rijden’ van Marquez tijdens de eerste vrije training in Australië.

De Team Catalunya Caixa Repsol-rijder crashte twee keer. Na de eerste valpartij kon het team van Marquez de motor op tijd rijklaar maken, zodat de coureur nog een ronde kon rijden. Hij reed een snelle tijd vanuit de pits, maar kreeg direct de zwart-wit geblokte vlag te zien. Marquez reed toch op hoge snelheid door, terwijl de rest van de Moto2-coureurs de motoren uit lieten rollen. Met alle gevolgen van dien! Marquez kon Ratthapark Wilairot niet meer ontwijken en reed de Thai hard van achteren aan. Wilairot werd naar het  ziekenhuis afgevoerd. Gelukkig hebben beide rijders geen grote blessures opgelopen.

De racedirectie heeft besloten Marquez voor dit ‘onverantwoordelijke rijgedrag, waarbij hij Wilairto in gevaar bracht’ te straffen door 1 minuut op te tellen bij zijn kwalificatietijd.

Foto: 2snap
 

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Vorig artikel
Volgend artikel

Gerelateerde artikelen