donderdag 28 maart 2024

Lorenzo wint, Rossi sterk

Jorge Lorenzo heeft zondag de Grote Prijs van Frankrijk op zijn naam geschreven. De motorcoureur van Yamaha bleef in Le Mans Valentino Rossi (Ducati) ruim voor. Regerend wereldkampioen Casey Stoner uit Australië eindigde als derde. Lorenzo nam dankzij zijn overwinning tevens de leiding in het WK-klassement in de MotoGP over van Stoner. Het was voor Rossi pas zijn tweede podiumplek in 2 jaar.

Jasper Iwema heeft tijdens de Moto3-race op het circuit van Le Mans een uitstekende prestatie geleverd. De 22-jarige Drent eindigde in de regen op de zevende plaats. De coureur van Honda had bijna een minuut achterstand op de Franse winnaar Louis Rossi, die met grote voorsprong op de Spanjaard Alberto Moncayo de finish bereikte. Er was volop drama op het natte circuit van Le Mans. Slechts vijftien van de 33 coureurs bereikten de finish, aangezien talloze rijders op het glibberige asfalt onderuit gingen.

De Zwitserse motorcoureur Thomas Luthi won de Grote Prijs van Frankrijk in de Moto2-klasse. De 26-jarige coureur van Suter bleef op het natte circuit in Le Mans de Italiaan Claudio Corti en de Brit Scott Redding voor. De Spanjaard Pol Espargaro, die als zesde over de finish kwam, nam de leiding in de WK-stand over van zijn landgenoot Marc Marquez die – net als diverse andere coureurs – ten val kwam. Het verschil tussen beide motorcoureurs bedraagt een puntje.

Bron en foto: ANP

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Vorig artikel
Volgend artikel

Gerelateerde artikelen