vrijdag 29 maart 2024

Lorenzo geeft zich niet gewonnen

Het is alweer enige tijd geleden, maar vandaag heeft Jorge Lorenzo zijn derde pole positie van het seizoen gepakt. De laatste keer dat de Yamaha rijder vanaf die plek vertrok, was mei dit jaar tijdens de Grand Prix van Jerez. Aan het begin van de kwalificatie kon een zeemeeuw de snelle Spanjaard niet meer ontvluchten en werd geschept door de Yamaha, ondanks de vogel zette Lorenzo op dat moment de snelste ronde neer. Uiteindelijk was de tijd van 1 minuut en 27,899 genoeg om morgen vanaf de eerste plek te mogen vertrekken. 
 
 
Achter Lorenzo vertrekt morgen Marquez. Als de Honda rijder morgen na de race eindigt met een voorsprong van 51 punten of meer, dan mag hij zich kronen als nieuwe wereldkampioen. Valentino Rossi maakt de eerste startrij compleet. De Yamaha rijder is nog maar drie keer niet in zijn carrière gefinisht op het podium op Phillip Island. Honda Gresini’s Alvaro Bautista kwalificeerde zich als vierde. De winnaar van Sepang, Dani Pedrosa, vertrekt vanaf de vijfde plek, gevolgd door Cal Crutchlow, Bradley Smith, Nicky Hayden en Andrea Dovizioso. Andrea Iannone, die mee mocht doen aan Q2 via Q1, staat als tiende op de grid. 
 
 
Foto: 2snap.com
 
Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Vorig artikel
Volgend artikel

Gerelateerde artikelen