donderdag 28 maart 2024

Legitimeren voor benzine?

Het klinkt natuurlijk belachelijk. Voordat je het pistool in je tank mag hangen eerst even laten zien dat je een rijbewijs hebt; Eventueel zelfs bewijzen dat die motorfiets wel echt van jou is. 

Maar ga je na dat er in Engeland een enorme golf aan motordiefstal gaande is valt het allemaal op zijn plaats. In het Britse Lagerhuis opperde een raadslid het legitimeren voor de aanschaf van benzine als een valide manier het dieventuig te ontmoedigen om met gestolen voertuigen rond te rijden en anti-sociaal gedrag te vertonen. Met dat ‘anti-sociale gedrag’ worden trouwens gewoon straatroven en andere ongein bedoeld. 

Of de maatregel werkt is natuurlijk maar de vraag. Wij zijn vooralsnog te veel beren op de weg. Als dat volk niet meer mag tanken met gestolen voertuigen is de kans natuurlijk groot dat de voertuigen sneller in onderdelen worden verspreid waardoor eigenaren waarschijnlijk een nog kleinere kans hebben ooit nog iets terug te vinden. Waarom niet gewoon de politie flinke financiële steun bieden waarmee ze gerichter de problemen kunnen oplossen? Verkiezingspraatjes?

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen