vrijdag 29 maart 2024

Le Dakar: Toby Price begint goed

Australiër Toby Price kreeg dan wel meteen het juiste materiaal om indruk te maken, aangezien de Red Bull KTMs van het fabrieksteam zo’n beetje het meest gewilde wapentuig van de Dakar rally is, maar dat betekent nog niet dat een overwinning gegeven is.

Price reed een foutloze rit op tijdens de ingekorte etappe van vandaag, en dat was ook wel nodig. De nummer twee kwam namelijk niet meer dan twintig seconden later binnen. Ruben Faria liet een tijd van 3:46:44 uur noteren. Denk je eens in hoe weinig dat scheelt, zeker wanneer je bedenkt dat beiden haast identieke motoren rijden – als is die van Faria omgedoopt tot een Husqvarna – en allebei 354 kilometer op snelheid afgelegd hebben bij minder dan ideale omstandigheden.

Winnaar van de proloog, Joan Barreda Bort, gaf 3:22 minuten toe op Price en moet genoeg nemen met een zesde tijd. Beste Nederlander van de dag was Hans Vogels. De Brabander noteerde met zijn KTM een dertigste tijd, 15:07 minuten achter de etappewinnaar. Verhoeven en Van Pelt finishten als 35e en 37e. Utrechtenaar Maikel Verkade wist vervolgens nog net een plek in de top-50 te pakken.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen