vrijdag 29 maart 2024

KTM SuperDuke R 1290 gepresenteerd

Van nul naar 200 in 7.2 seconden. Goedemiddag, dat is een beste binnenkomer voor de nieuwe KTM SuperDuke R 1290. Eindelijk hebben de Oostenrijkers deze naakte Superbike gepresenteerd. Eindelijk? Jazeker, want stiekem dacht iedereen dat ze dat al op de EICMA 2012 zouden doen. Toen zagen we echter alleen een concept. Gelukkig is het lange wachten niet voor niets geweest, want de super dikke SuperDuke is bepaald niet de minste.

 

De 75° V-Twin heeft 180 pk aan boord terwijl het maximale koppel 144 Nm is. Volgens KTM is 100 Nm (geen pk, zoals Everard Sarot terecht opmerkt) zelfs al beschikbaar bij 2500 toeren per minuut! Daarmee kun je dus definitief het sportschoolabonnement opzeggen. Tweemaal daags een stukkie knallen moet meer dan voldoende zijn voor serieuze spieropbouw.

 

Gelukkig helpt de KTM zelf ook een handje om alles onder controle te houden. Ze kun je uit drie verschillende mappings kiezen: regen, straat en sport. Om al het geweld op tijd te kunnen laten stoppen, heeft KTM gekozen voor Brembo M50 moboblocks, gecombineerd met 320 mm schijven. Uiteraard ontbreekt het ABS van Bosch (9ME) en het Bosch Motorcycle Stability Control niet. Nog zo’n zekerheidje: de vering is afkomstig van WP.

 

Binnenkort meer informatie!

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen