vrijdag 29 maart 2024

KTM komt met compleet nieuwe SX-F450

Regeltjes kunnen soms dwingen tot creatieve oplossingen. Neem nu de KTM SX-F450. In het Amerikaanse Supercross is het net als bij het WK Superbike verplicht om met een homologatiemodel te rijden. En daarom komt KTM met de SX-F450 Factory Replica. Deze motor is gebouwd om Ryan Dungey een reële kans te geven op de Supercross-titel. Veel gaver is echter dat wij hiervan mooi meeprofiteren want KTM is er alles aan gelegen om die titel dit jaar al te pakken met Dungey.

We hebben hier dus te maken met een compleet nieuwe motor voorzien van eveneens een nieuw en superlicht 449,3cc blok met enkele nokkenas en injectie. Gelijk is ook het frame op de schop gegaan en heeft totaal nieuwe afmetingen en constructie gekregen. Ook is de bevestiging van de achterbrug vernieuwd met onder meer een veel grotere swingarmas.

Gaan we naar voren dan zien we een compleet nieuw balhoofd, zwarte Excelvelgen, oranje plastics en uiteraard een Ryan Dungey Replica stickerset omdat het anders teveel opvalt. De motor zal rond de 7500 euro (9959 dollar) kosten in alle landen waar geen BPM geheven wordt. Voornamelijk de Verenigde staten in dit geval… Gezien de specifieke eisen van een Supercross-frame is de kans groot dat het rijwielgedeelte voor Europe overigens anders zal zijn. Maar later meer daarover.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen