Knuiman in Erzberg Rodeo

Door Redactie in Sport, vrijdag 28 Mei 2010 13:05
Van den Goorbergh door zware blessure helaas niet. m1czhuqs3gfa

De organisatoren van de zwaarste Extreme Enduro ter wereld, de Erzberg Rodeo in Oostenrijk, hebben maar één doel: niemand aan de finish. En deze doelstelling is des te opmerkelijker als je naar het aantal inschrijvingen kijkt. Maarliefst 1.500 motorrijders komen aan de start van dit loodzware motorcross evenement.

Onder hen dit jaar negen Nederlanders, waaronder de succesvolle Dakar-deelnemer Henk Knuiman. Hij vertrouwt ditmaal op een Husaberg Enduro-motor en aankomen alleen al geldt voor Henk als een overwinning. Knuiman: “Na drie keer Erzberg gereden te hebben met een KTM tweetakt ga ik dit jaar met een sterke Husaberg 390 viertakt de extreme uitdaging aan. De motor is tijdens testen zeer uitgebalanceerd gebleken en ik kijk er naar uit om mij samen met de beste rijders van de wereld te meten op die loodzware berg.“

“De berg is eigenlijk onneembaar, toch gaan er 1500 man van start om het te proberen! Je krijgt vier uur de tijd om de top te bereiken en vorig jaar zijn slechts negen rijders erin geslaagd dat binnen de tijd te doen. De absolute wereldtop doet hieraan mee en alleen een topper haalt de top. Eigenlijk is het gekkenwerk, maar toch ga ik het ook dit jaar weer proberen. De Husaberg is optimaal geprepareerd, aan de conditie is gewerkt; kortom, ik ben er klaar voor!”

Jurgen van den Goorbergh keek erg uit naar het bestijgen van de Erzberg, totdat hij tijdens een trainingsongeval zijn achillespees volledig afscheurde. Van den Goorbergh: “Ik heb de Erzberg al tweemaal eerder gereden maar ben beide keren in het zicht van de top gestrand. Ik dichtte mijzelf goede kansen toe met de KTM, want de trainingsritten, samen met Henk, zijn prima verlopen. Volgend jaar maar weer proberen.” Van den Goorbergh is inmiddels geopereerd.

Gerelateerde artikelen