Knuiman Europees Kampioen Enduro

Door Redactie in Sport, maandag 13 Sep 2010 18:09
Geen kruid gewassen tegen Wijchenaar. m1fzn86s8pcy

Het is een mooi weekend geweest voor de Nederlandse motorsport. Na de winst van Raymond Schouten in de Bol d’Or en de wereldtitel van Daniel Willemsen was ook Henk Knuiman succesvol. De Wijchenaar uit het Canon Kamera Express JTX Racing Team is er namelijk in geslaagd om de Europese Endurotitel bij de veteranen te pakken.

De omloop waar de slotcross op verreden werd bestond uit veel hoogteverschillen en al snel werd duidelijk dat het erg stoffig zou worden. Toen het starthek naar beneden klapte zat Henk er goed vooraan bij en dook als tweede de eerste bocht in. Hij draaide kort binnendoor af en nam de leiding in handen. Omdat hij voor de volgende bocht aan de buitenkant zat, besloot hij om op safe te gaan omdat zijn naaste belager voor de titel aan de binnenkant zat.

Knuiman viel hierdoor terug naar een tweede plaats maar bleef hier rustig onder en probeerde de kopman in de beginfase te volgen. Omdat het erg stoffig was en omdat er behoorlijk veel stenen op het circuit lagen, besloot Knuiman wederom geen onnodige risico’s te nemen en zijn Husaberg op een tweede plaats over de finish te sturen.

Deze tweede plaats was ruim voldoende zodat Knuiman na een constant gereden seizoen de Europese titel in de veteranen klasse binnen wist te halen.

Gerelateerde artikelen