donderdag 18 april 2024

KNMV niet enthousiast over winterbanden

Dat er winterbanden voor motoren zijn, mag geen nieuws heten. Het volgende is dat echter wel. Hoofd Rijopleidingen van de KNMV, Arjan Everink, is omwille van het veiligheidsaspect niet enthousiast over winterbanden voor motoren. “Die banden hebben pas echt effect bij gladheid door ijsvorming of bij sneeuw. Maar juist dit is het moment om de motor te laten staan”, aldus Everink.

Hij vervolgt: “Een motorfiets heeft maar twee wielen; slippen of je valpartij opvangen lukt gewoon niet met een motor. Ten eerste vanwege het gewicht en ten tweede heb je bij gladheid ook geen houvast onder je voeten.” De KNMV adviseert dan ook om de motor bij sneeuw en gladheid te laten staan, of er nou winterbanden onder zitten of niet. Arjan Everink besluit: “Het is de vraag of je bij winterse omstandigheden als motorrijder het risico moet opzoeken terwijl er alternatieven zijn zoals het reizen per auto of openbaar vervoer. Voorkomen is beter dan genezen!”

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen