donderdag 28 maart 2024

Kerkhoven rijdt Bol d’Or!

Nederlandse coureurs en de 24 uur van Le Mans gaan heel aardig samen. Denk aan de winst van Dirk Brand en Henk van der Mark in 1984 of aan bijvoorbeeld de zege van Barry Veneman in 2008. Iets minder bekend maar minstens net zo mooi is de Bol d’Or, die andere Franse endurance-wedstrijd die verreden wordt over een volledige dag. Ook daarin hebben landgenoten het regelmatig goed gedaan met vooral de overwinning van Raymond Schouten in 2010 nog vers in het geheugen. Of Allard Kerkhoven dit succes kan evenaren, moet nog blijken maar een droom komt alvast uit want hij rijdt de Bol d’Or 2013 op Magny-Cours voor het Franse Team FMA.

Dit team gaat zeer professioneel te werk. Niemand minder dan tweevoudige WK Supersport-kampioen Sebastien Charpentier is de sportief directeur. Samen met de Belg Marc Fissette en de Fransman Gregg Black zal Kerkhoven de race rijden. Beide teamgenoten zijn gelukkig voor de Nederlander geen onbekende. Voordat het zover is, moet Kerkhoven echter eerst meters maken op de Team FMA Honda, een nieuwe motorfiets voor hem. Dat gaat hij doen tijdens de Dunlop-test op Valencia en gedurende een test op Magny-Cours.

Hoewel de Bol d´Or dus nieuw is voor Kerkhoven, heeft hij al wel redelijk veel endurance-ervaring. In 2006 reed hij al samen met Sepp Vermonden voor het team van Dirk van Mol de WK Endurance-race op Zolder. Hoewel dit toen voor iedereen een nieuwe ervaring was, werd er een elfde positie in de race behaald. Nadat Kerkhoven vervolgens in 2012 op Francorchamps samen met Bastien Mackels en Oli van Mol deelnam aan de 6 uur van Spa wist ook Van Mol hoe gedreven Kerkhoven was om een echte Endurance te rijden. Aan deze beroemde Belg is het dan ook te danken dat de Nederlander een plaatsje heeft gevonden bij het Franse Team FMA.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen