donderdag 28 maart 2024

EICMA: Kawasaki W800 in twee varianten

De W800 is terug en met die informatie moet je het doen. Kawasaki bewaart alle technische specificaties van de retro namelijk tot komend voorjaar. Uit de summiere informatie zijn een paar dingen te herleiden: Kawasaki komt met een W800 Street en W800 Cafe. De eerste is de klassieke naked, waarbij Kawasaki graag verwijst naar de oervader W1 uit 1966. De Cafe spreekt met zijn kuipje en zadel vanzelfsprekend sportievelingen meer aan. Al moet je sportiviteit bij deze bedaagde retro met een flinke korrel zout nemen. Daarvoor heeft Kawasaki de Z900RS in huis.

90% vernieuwd
De basis voor beide modellen is dezelfde: een luchtgekoelde paralleltwin met koningsas die tegenwoordig zo schoon is dat hij aan de Euro4-norm voldoet. Je zou het op het eerste gezicht niet zeggen, maar volgens Kawasaki zijn 90% van de onderdelen vernieuwd. Het rijwielgedeelte is nieuw en ook de remmen. De W800 heeft nu voor en achter schijfremmen en dat mocht ook wel gezien de bescheiden prestaties van de voorgaande remmen.

Foto’s: Kawasaki

[justified_image_grid ids=7661,7662,7663,7664,7665]

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen