vrijdag 26 april 2024

Karlo Slager pakt titel

Afgelopen zaterdag heeft de 17 jarige Karlo Slager uit Staphorst de titel binnengehaald in de Yamaha R125 Cup. Slager was in twee races zijn concurrenten te snel af en dat resulteerde in een niet meer in te halen voorsprong. Karlo Slager volgt Bo Bendsneijder op die in het eerste jaar van de Yamaha R125 Cup kampioen werd. 
 
In de eerste wedstrijd vertrok Slager vanaf pole position en nam hij meteen de koppositie in. Samen met een kopgroep van negen man pakken de rijders al snel een voorsprong op de rest van het deelnemersveld. Halverwege de race nemen Slager, Boerboom en Nieman afstand van de rest van de groep. Slager weet beide rijders achter zich te houden en pakt de winst in de eerste race.
 
Slager komt ook in de tweede race goed weg samen met Boerboom, Nieman en Bos. Doordat Nieman en Bos ten val komen lopen Slager en Boerboom verder uit. Uiteindelijk weet Slager zelfs een gat te slaan en rijdt eenvoudig naar de overwinning zodat zijn kampioenschap is veilig gesteld. Boerboom strijdt daarna met Wedman om de tweede plek waarbij Boerboom aan het langste eind trekt.
 
Slager: ‘Deze titel geeft mij een geweldig goed gevoel. Dit jaar heb ik met mijn koppie gereden. Vooral van de adviezen van Joey Litjens heb ik veel geleerd. Ik heb een geweldig jaar gehad waarin we met z’n allen mooie wedstrijden hebben laten zien. De onderlinge verschillen zijn echt minimaal en er zijn veel goede rijders bij. Dat zal ik in de toekomst zeker gaan missen. Voor volgend jaar hoop ik naar het ONK Supersport te kunnen gaan. Daar ben ik als coureur wel aan toe. We zijn met enkele teams in gesprek en ik hoop dat het allemaal doorgaat. De GAMMA-Yamaha R125 Cup is een perfecte leerschool voor mij geweest’.
 
Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Vorig artikel
Volgend artikel

Gerelateerde artikelen