donderdag 28 maart 2024

Kampioenen in scooter- en brommerklassen

Tijdens het laatste raceweekend van het seizoen 2016 zijn in de Topscooterklasse, Expi-klasse en de Puch Cup 50 cc en 70 cc de kampioenen bekend geworden. Timmy van Donderen, Orlando Heijkoop, Rienk van der Weide en Arie Vlot pakten afgelopen zaterdag in Zwolle de titel in hun klasse en sloten daarmee een mooi raceseizoen af.

Expiklasse

Het verschil tussen koploper Orlando Heijkoop en Sebastian Jonker leek voorafgaand aan de racedag in Zwolle vrij klein, slechts 47 punten. Maar Heijkoop wist dat als hij zijn opponent voor zou blijven hij het kampioenschap kon vieren. In race 1 won Heijkoop met overmacht van Jonker terwijl in race 2 de strijd tussen beide kemphanen stevig gestreden werd. De beide coureurs hadden een grote voorsprong op de rest en doordat zij aan het eind van de race achterblijvers troffen kon Heijkoop uiteindelijk ook de winst in de tweede race pakken en daarmee de titel binnenslepen.

Puch Cup 50 cc

Maar liefst 5 coureurs konden op de laatste racedag nog aanspraak maken op de titel in de Puch Cup 50 cc. Koploper Kees-Jan Stoffelen had slechts een minimale voorsprong op zijn concurrenten en daar profiteerde Rienk van der Weide flink van. De Fries wist beide races op zijn naam te schrijven en doordat Van Stoffelen dure punten liet liggen in het klassement steeg Van der Weide na 2 races naar de hoogste plaats in het klassement en mocht hij de titel op zijn naam zetten.

Puch Cup 70 cc

Voor Arie Vlot bleek de marge die hij aan het begin van de dag in het klassement had opgebouwd voldoende te zijn om in Zwolle slechts een derde plaats te pakken. Sjoerd van der Weide deed er alles aan om Vlot op het laatste moment van de titel af te houden maar zijn inspanningen waren ondanks de winst in de eerste race en een derde plaats in de tweede race niet voldoende.

PeoFlex NSF100 Open cup

Jeffery Buis was een maatje te groot in Zwolle voor de andere deelnemers met twee afgetekende overwinningen was hij degene die het grootste geldbedrag van deze over drie wedstrijddagen tellende cup heeft gewonnen.  Twan Smits werd algemeen tweede en Rick Kooistra behaalde de derde plaats.

Topscooterklasse

De strijd om het kampioenschap werd ongewild niet afgelopen zaterdag in Zwolle maar al twee weken eerder in Berghem beslist. De beide koplopers in het kampioenschap Timmy van Donderen en Hans Minnen kwamen toen beide zwaar ten val en verschenen niet meer aan de start in Zwolle. Daardoor ging de titel naar Van Donderen. De races in Zwolle werden beide gewonnen door Henk Minnen, neef van Hans. Hij hield daarmee de eer van zijn neef hoog.

4-uren race

Ter afsluiting van het raceseizoen wordt op 22 oktober in Croix-en-Ternois een 4 uren race gehouden. Inschrijven voor deze spectaculaire race is nog steeds mogelijk voor teams van 2 coureurs. Stuur daartoe een mail naar info@sobw.nl.