donderdag 28 maart 2024

Kallio pakt de winst

Voordat de race begon op Brno was er nog dreiging van regen, maar gelukkig bleef het droog. De strijd om de leiding ging gedurende de race tussen vier rijders namelijk Luthi, Kallio, Nakagami en Terol. Mika Kallio kon aan het einde van de race zijn leiding uitbreiden tot een halve seconden en zo naar de overwinning rijden. Voor de Finse rijder was het zijn eerste Moto2 overwinning van zijn carrière, samen met hem op het podium stonden Takaaki Nakagami en Thomas Luthi. De laatste keer dat Kallio op de hoogste trede van het podium mocht plaats nemen was in juni 2008 tijdens de Grand Prix van Donington Park in de toenmalige 250 cc klasse.  
 
Spanjaard Pol Espargaro werd vierde en verkleinde zijn achterstand op klassementsleider Scott Redding, Redding moest genoegen nemen met een achtste plaats en zag zijn voorsprong met vijf punten slinken. 
 
Scott Redding heeft nu een puntentotaal van 167, Pol Espargaro 146 en Esteve Rabat 122. Mika Kallio is een plaats opgeschoven in het klassement en staat nu met 115 punten vierde. 
 
Foto: 2snap.com
Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen