donderdag 28 maart 2024

‘Justitie mag vervolging gemeente doorzetten’

Justitie mag de vervolging van de gemeente Stichtse Vecht voor een dodelijk verkeersongeval doorzetten. Op 31 maart 2009 kwamen twee motorrijders om het leven, volgens justitie het gevolg van slecht wegonderhoud. In het wegdek zaten namelijk hobbels die veroorzaakt werden door boomwortels. Het tweetal kwam onder een vrachtwagen terecht, nadat ze met de motorfiets onderuit waren gegaan.

De gemeente had in eerste instantie bezwaar gemaakt tegen de dagvaarding, maar de rechtbank in Utrecht veegde dat bezwaar woensdag van tafel.Volgens het OM heeft de gemeente nagelaten om de weg ‘deugdelijk’ te onderhouden of maatregelen te treffen om het ongeval te voorkomen. Stichtse Vecht vindt dat het niet kan worden vervolgd, maar dat ziet de rechtbank dus anders.

De zaak staat gepland voor 26 november.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Vorig artikel
Volgend artikel

Gerelateerde artikelen