donderdag 18 april 2024

Jonathan Rea zet MotoGP-rijders te kijk

Tijdens een privétest heeft Jonathan Rea behoorlijk veel indruk gemaakt. Op de tweede testdag op het circuit van Jerez de la Frontera zette de WSBK-rijder een snellere tijd neer dan de aanwezige MotoGP-coureurs. Overigens gaat het gaat Michael van der Mark nog niet enorm goed af op de Yamaha. Hij moest genoegen nemen met een negentiende tijd. 

WK Superbike-kampioen Jonathan Rea zette een 1.38, 721 neer. Daarmee dook hij onder de pole-tijd van de vorige Grand Prix op dit circuit. Dit was een 1’38.736 van Valentino Rossi. Toch was het niet het absolute baanrecord. Deze zette Jorge Lorenzo neer in 2015 met een 1’37.910. We zijn vast niet de eerste met het idee, maar dit maakt ons wel benieuwd hoe een race met de huidige WSBK en MotoGP-coureurs eruit zou zien.. 

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen