zaterdag 20 april 2024

Jeffrey Herlings over voortgang in MXGP

Nadat Jeffrey Herlings ondanks blessures toch behoorlijk vaak de MX2 heeft gedomineerd, viel zijn langverwachte debuut in de MXGP wat tegen. Onder meer door wederom een blessure. Staat de Brabander nog meer in de weg om vooraan te rijden? Voor MOTO73 hoog tijd om eens met de KTM-coureur bij te praten. 

“Het herstel gaat goed”, stelt Herlings ons meteen gerust. De Brabander ziet duidelijk vooruitgang in zowel het genezen van zijn hand als het verbeteren van zijn prestaties. “Ik ben er echter stellig van overtuigd dat ik veel beter kan dan wat ik tot nu toe heb laten zien. Gelukkig gaat het beter en beter, elke keer dat ik rijd.” Hoewel Herlings dus aangeeft steeds beter in vorm te komen, blijft de Brabander nuchter over zijn winkansen. “Als ik fit was geweest had ik sowieso niet elke wedstrijd gewonnen, zoals in de MX2.”

Op de vraag wat hij vindt van het niveau in de MXGP kan Herlings niet echt antwoord geven. Hiervoor wijst hij zijn blessure als reden aan. Het is speculeren waar Herlings zónder blessures had gestaan. “Wanneer ik een supervoorbereiding had gehad, was ik misschien nog geschrokken van het niveau.” De KTM-coureur noemt de mannen vooraan ‘supersnel, constant en fit’ en geeft toe dat hij had verwacht dat er meer en grotere gaten tussen de rijders zouden komen.

Herlings geeft aan ervan overtuigd te zijn halverwege het seizoen wél om de winst te kunnen rijden. “Omdat ik dit jaar later fit ben, zou ik later in het jaar kunnen pieken, terwijl anderen al heel vroeg hebben gepiekt.” De Nederlander heeft veel hoop gevestigd op Valkenswaard, Lommel en Assen. “Ook daar is de competitie natuurlijk zeer sterk, maar ik zou daar normaal gesproken een licht voordeel moeten hebben.” 

Het volledige interview lees je in de nieuwe MOTO73, vanaf donderdag op de deurmat en in de winkels! Hierin tekent Herlings onder meer op hoe het veld in de MX2 ontzag voor hem had en hij nu in de MXGP meer ‘de underdog’ is.

Foto: KTM | R. Archer

 

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen