donderdag 28 maart 2024

Je hoeft geen rijbewijs te hebben…

Jorge Lorenzo heeft deze week een opvallende onthulling gedaan. De Spaanse wereldkampioen in de MotoGP van 2010 blijkt nog niet over een motorrijbewijs te beschikken. De Mallorcaan heeft inmiddels wel zijn theorie gehaald, maar volgt nog steeds praktijklessen.

”Ik heb wel mijn autorijbewijs gehaald op mijn achttiende”, zegt de 24-jarige coureur uit het fabrieksteam van Yamaha. ”Ik heb het tot nu toe niet nodig gehad, want om te mogen racen heb je geen rijbewijs nodig. Maar nu wil ik wel graag ook op de gewone weg en in de stad motorrijden.”

De lessen vallen hem niet mee, bekent Lorenzo. ”Mijn leraar is de enige in de wereld die tegen me zegt dat ik langzamer moet rijden. Daar moet ik dus voortdurend op letten, want ik heb nooit geleerd om langzaam te rijden op de motor”, aldus de man die al op vijftiende leeftijd zijn debuut maakte in het internationale motorracecircus.

Foto: ANP
 

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen