vrijdag 29 maart 2024

Iwema rijdt in 2015 Moto2

Jasper Iwema heeft zonet bekend gemaakt in 2015 uit te komen voor het Spaanse Griful-team, waarbij Iwema op een Honda met een door het team zelf ontwikkeld MVR-chassis in het nieuwe Europese Moto2-kampioenschap zal rijden. De overstap naar de 600cc-motoren is een grote stap voor de voormalig Moto3-rijder, maar Iwema spreekt de hoop uit dat deze stap ‘m klaarstoomt voor het WK Moto2:  ‘Ik hoop dit seizoen veel te leren en te knokken om succesvol te worden in deze voor mij nieuwe klasse, om zo in 2016 eventueel de overstap te kunnen maken naar het WK Moto2.’

Het Europees Kampioenschap bestaat uit elf wedstrijden die over acht evenementen worden verreden. De eerste race is op 26 april op het circuit van Portimao. Naast deze Europese competitie hoopt Iwema ook van start te kunnen gaan op de Dutch TT van Assen, waar hij eventueel met een wildcard aan de start kan verschijnen.

Iwema: ‘Het is een mooie en nieuwe uitdaging. Het rijden met een veel snellere Moto2 machine van 150kg, is wel heel wat anders dan een Moto3 van 80kg. Dus dat is wennen en het zal in het begin tijd kosten om mijn stijl aan te passen. Toch kijk ik erg uit naar het nieuwe avontuur.’

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen