IODARacing met Aprilia naar World Superbike?

Door Nick in Sport, woensdag 20 Jan 2016 14:01
Organisator Dorna zet behoorlijk druk. Alex de Angelis MotoGP IODA

Het zou goed kunnen dat we Alex De Angelis dit jaar alsnog niet aan de start zien in de MotoGP, en niet omdat hij nog niet fit is, maar omdat hij naar het WK Superbike zou kunnen verkassen.

Volgens de geruchten is Dorna verre van blij dat Aprilia zich volledig teruggetrokken heeft uit het WK Superbike. Het Noalese merk wil al haar aandacht vestigen op de MotoGP en het fabrieksteam wat daar bergen aan het verzetten is om de Aprilia RS-GP competitief te krijgen. 

Om alsnog een team met Aprilia te zien racen in de Superbike-klasse, probeert Dorna nu schijnbaar IODARacing over te halen de prototypes los te laten en met productie gebaseerde motoren te gaan racen. Teambaas van het - financieel niet heel welvarende team - Giampiero Sacchi schijnt er wel oren naar te hebben, maar wil eigenlijk wel in de MotoGP blijven rijden. Ook belangen van sponsors hangen van zijn keuze af. 

IODA racet nog steeds met een doorontwikkelde CRT-machine, die op de Aprilia RSV4 gebaseerd is. Alleen is die motor niet bepaald competitief is, maar het team hoopt medio 2016 een RS-GP van Aprilia te ontvangen. Alleen hoe zeker dat is...

Wat zekerder is, zijn een tweetal raceklare RSV4 Superbikes. Een vrij ongeloofwaardige claim op de motoren door het JR Racing team vond geen doorgang en Dorna zou nu wel willen mediaten om de twee bij elkaar te brengen. Op die manier kan IODA via haar partner Aprilia aan competitieve motoren komen en heeft Dorna alsnog Aprilia als merknaam op het aanplakbiljet. 

Tweede rijder zou in dit scenario huidig Superstock 1000-kampioen Lorenzo Savadori worden, die ook graag door zou stoten naar de topklasse, maar nu dus niet van zijn huidig werkgever Aprilia op aan kan.

MOTO2
Ondertussen heeft IODARacing ook nog Efren Vazquez getekend in de Moto2, maar die kan in principe prima blijven waar hij zit. Tot vorig seizoen reed Forward Racing nog in de MotoGP en Moto2, maar zij gingen IODA voor, verlieten de MotoGP en werken nu samen met MV Agusta in het WK Superbike. Forward Racing's Moto2-team gaat in 2016 gewoon verder. Lorenzo Baldassari en Luca Marini zijn hun rijders.

Vraag is nu of IODARacing het Forward Racing-team volgt naar de Superbike? In een interview met GPOne laat Giampiero Sacchi weten vooralsnog gewoon een contract te hebben in de MotoGP, maar dat hij - mocht het zover komen - uiterlijk maandag de knoop doorhakt.

Motorbase

Aprilia RSV4 RF ABS studio foto 2015
Aprilia RSV4 RF ABS
Cilinderinhoud 999,60 cc
Vermogen 201 pk
bouwjaar 2015
Tags:

Gerelateerde artikelen