vrijdag 19 april 2024

Introductie: De MV Agusta F4Z Zagato

De teaservideo’s waren er al, daarna de foto’s van het concept en nu dan ook de foto’s van het echte exemplaar. De motor werd ontworpen door autodesigner Zagato, die zich normaal gesproken bezighoudt met het design van tweezitters. Maar af en toe ontwerpen ze ook wat anders, nu dus een speciale F4. Zo speciaal, hij komt meteen in een museum.

Vergeleken met de F4 werden sommige onderdelen aangepast en herontwikkeld. Andere onderdelen werden er speciaal voor gemaakt, zoals het inlaatspruitstuk, de tank, de accu en het uitlaatsysteem. Volgens MV Agusta is dit het startschot van het toetreden tot een nichemarkt. Daar zaten ze natuurlijk al een beetje in, maar nu dus ook in die van de ‘one off’- collectors items. 

De F4Z Zagato is nu niet langer een tekening, hij staat er echt. Eentje dan, want het blijft bij een speciale bestelling. MV en Zagato ontwikkelden deze motor voor een Japanse ondernemer die verzamelaar is van Zagato’s auto’s en Italiaanse motoren. Je kunt hem dus niet kopen. Jammer?

 

[justified_image_grid ids=24286,24287,24288,24289,24290,24291,24292,24293,24294,24295]

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen