donderdag 25 april 2024

Intelligente BMW-motoren

Er bestaat al lange tijd apparatuur, waarbij auto's automatisch afstand van elkaar houden; het Car-to-Car systeem. Het zogeheten Car-to-X-Kommunikation systeem gaat een stap verder, omdat de twee- en vierwielers op elkaar reageren als ze elkaar nog niet 'zien', zoals bij kruispunten.

Na vier jaar research te hebben gedaan, wordt de uitvinding eindelijk uitgebreid getest in echte verkeerssituaties rondom Frankfurt. Er doen in totaal 120 voertuigen mee aan het project Sichere Intelligente Mobilität- Testfeld Deutschland, kortweg simTD, maar BMW is het enige merk dat naast 20 auto's vijf motoren heeft uitgerust met de speciale apparatuur.

Het Car-to-X-Kommunikation systeem kan pas succesvol zijn als het overgrote deel van de verkeersdeelnemers meedoet, daarom zijn ook telecommunicatiebedrijven en overheden bij het simTD-project betrokken. 

BMW wil het systeem de basis laten zijn van  ConnectedRide, de motorfietsvariant voor het al bestaande autosysteem ConnectedDrive.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Vorig artikel
Volgend artikel

Gerelateerde artikelen