'Ik heb echt geluk gehad'

Door Tom in MOTO73, donderdag 14 Dec 2017 09:12
Diefstal van motoren is aan de andere kant van het Kanaal uitgegroeid tot epidemie. Voor het zich ook hier nestelt onderzochten we hoe je het beste je motorfiets kan terugkrijgen. Slijptol ketting diefstal

In het aankomende dubbelnummer van MOTO73 deden we ene poging om de beste manier te vinden waarop je je gestolen motorfiets kan terugkrijgen.

Dat is namelijk lang niet zo eenvoudig. Jaarlijks worden er gemiddeld zo'n 1.700 motorfietsen bij de politie gemeld als gestolen. Daarvan worden er slechts 2 op 10 teruggevonden. Helaas zitten bij die cijfers nog niet eens al die crossmotoren die de laatste jaren gewilde objecten bij het dievenvolk zijn geworden.

Politie
Uit gesprekken met een aantal van onze lezers blijkt dat je dus zeer proactief moet zijn om je tweewieler terug te krijgen. Ze werd de zaken van zowel Jeroen als StefanPaul na slechts een dag gesloten wegens een gebrek aan aanknopingspunten. De capaciteit van de politie is te laag om gedegen onderzoek te kunnen doen, vandaar dat slechts zaken in behandeling worden genomen waar daadwerkelijk getuigen bij zijn of duidelijke sporen zijn gevonden. 

Social media
In nummer 26/1 lees je hoe StefanPaul en Jeroen probeerden met de inzet van sociale media hun motorfiets wel en niet wisten terug te krijgen. Geluk blijkt helaas de grootste factor.. 

Gerelateerde artikelen