woensdag 24 april 2024

Iannone sterkste op Mugello

Na het startsein van de Moto2-race kwamen Marc Marquez, Pol Espargaro, Thomas Lüthi, Bradley Smith en Andrea Iannone het beste weg. Marquez nam de leiding, maar werd afgetikt  door Lüthi in de vierde ronde. Ook dat was van korte duur, want in ronde zes pakte Takaaki Nakagami de koppositie over. Dat  liet Lüthi niet gebeuren. Hij pakte de leiding weer terug en bleef tot de 13e ronde op kop rijden.

Even daarna pakte Espargaro het stokje van Lüthi weer over. Achter Espargaro raakte Iannone in gevecht met Lüthi. Iannone bleek de sterkste en reed het gat dicht naar de koprijder. Bij het ingaan van de laatste ronde wist Iannone voorbij Espargaro te komen en raakte die plek niet meer kwijt. De Italiaan won op Mugello, met achter hem Espargaro op de tweede plaats en Lüthi op plek drie. Smith pakte de vierde plaats voor Marquez, Redding, Nakagami, Aegerter, Corti en Zarco.

Iannone reed tijdens zijn thuiswedstrijd rond als ‘Joe de brandweerman’, omdat het op Mugello nogal vaak heet is en de gemoederen hoog kunnen oplopen tijdens de Moto2-race. De Italiaan wilde op deze manier de vlammen blussen.

Marc Marguez staat met 163 punten als eerste in het klassement. Espargaro en Iannone hebben beiden 129 punten. Lüthi staat met 123 punten op plaats vier.